torstai 29. elokuuta 2013

Rannalla Noordwijkerhoutissa

Tämä lämmin ja aurinkoinen kesä tuntuu jatkuvan melkein loputtomiin... herkkua! Maanantaina piipahdimme Noordwijkerhoutin dyyneillä ja rannalla kävelemässä. Ilma oli mitä mahtavin, meri kimmelsi upeasti eikä väkeäkään ollut ihan ruuhkaan asti, joten nautimme olostamme täysin siemauksin :-) Toki minulla on ikävä Kotkan kallioisia ja kivikkoisia rantoja, mutta kyllä nämä Alankomaiden hiekkarannat menevät paremman puutteessa. Ja juu, tiedän että olen useimpien mielestä hieman latvasta laho kun suosin kovia kallioita pehmeän hiekan sijaan, mutta se nyt vain on niin :-)

Alankomaissa kun ollaan niin fillareita riittää joka lähtöön


Tällä kyseisellä rannalla kulkevat ihmiset, hevoset ja koirat sulassa sovussa


Loistavaa aurinkoista elokuun loppua teille kaikille! :-)
Terkuin, Katja

tiistai 27. elokuuta 2013

Haaste: Uusi kuvakulma

Yleensä jätän haasteet väliin, mutta elsass-blogin Elsa heitti minulle "Uusi kuvakulma" -haasteen, jonka päätin ottaa vastaan. Kiitos Elsa! Haaste on alunperin lähtöisin Kotila-blogista ja on ihan aikuisten oikeesti haasteellinen.

KOTILA -blogin UUSI KUVAKULMA -haaste:
- Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty
- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja laita linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin (kotilablogi.blogspot.fi)
- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille

Olen bloggaillut jo melkein kuusi vuotta ja sinä aikana olen näyttänyt kyllä melkein joka ikisen nurkan ja kuvakulman tästä meidän pienestä talosta, mutta on täällä sentään vielä muutama nurkka jota ette ole aikaisemmin nähneet :-)


Nämä kuvat ovat meidän vierashuoneesta (joka myös minun huoneenani tunnetaan), mutta huone aloitti elämänsä mieheni työhuoneena. Kun minä muutin taloon kenkäkokoelmani kera lähes 9 vuotta sitten, mies yhtäkkiä huomasi että hänen kengilleen ei meidän kaapeista enää tahdo löytyä tilaa. Hän sitten rakensi työhuoneeseen tällaisen hyllykön kenkiään varten. Kun muutimme huoneen vierashuoneeksi ihmettelin ensin mitä moisella hyllyköllä tekisin, kunnes tajusin että lokerikot sopivat täydellisesti sisustuslehtien säilytykseen :-)  Ja nou hätä, ei mieheni työhuonettaan kokonaan menettänyt, se vain siirtyi toiseen yläkerran huoneeseen :-)


Vanhan kreikkalaisen ikonin ostin paikallisesta antiikkiliikkeestä kun ihastuin siihen niin täysillä. Vanha kamera ja teatterikiikarit on peritty mieheni mummolta.

Mutta pysyn sen verran "tyylilleni" uskollisena että en jaa tätä haastetta eteenpäin erikseen nimetyille blogeille, vaan tämän saa napata mukaansa kuka haluaa. Ollos hyvä :-)

Aurinkoista viikon jatkoa teille kaikille! Meillä lämpötilat vetelevät melkein +25 asteessa, aivan uskomatonta.
Terkuin, Katja

lauantai 24. elokuuta 2013

Viikonlopun juttuja

Hei taas! Eipä tässä mitään sen kummempaa kerrottavaa ole, ihan tavallista viikonloppua viettelemme. Alunperin halusin tänään mennä valikoimaan verhokangasta ruokailuhuoneen uusia verhoja varten, mutta mies alkoi vikisemään tyyliin "aagh, siinä menee taas KOKO päivä". Johon minä vastasin että "olemme uusien verhojen tarpeessa vain ja ainoastaan koska minä kuuntelin sinun mielipidettäsi noiden edellisten verhojen kanssa ja metsään meni" (osaan olla oikea pirttihirmu). Mies vain huvittuneena tokaisi että minun ei pitäisi kuunnella hänen mielipiteitään tällaisten asioiden suhteen...

Mutta hän puoliksi lupaili tehdä tuunaushommia jos jätämme verhokaupat tänä viikonloppuna väliin. Sopii minulle :-)  Olen sitten viettänyt tämän päivän pitkälti tuolla keittiön puolella kokkaillen herkkuja päivällistä varten. Niistä kokkaustuloksista lisää myöhemmin, kenties jopa reseptien kera :-)



Oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa teille kaikille!
T. Pirttihirmu extraordinaire

tiistai 20. elokuuta 2013

Puutarha elokuun illassa

Muutama tunnelmapala puutarhan puolelta näin elokuun loppupuolella. Mies ajoi illansuussa nurmikon ja vaikka monet kasvit ovat jo repsottamaan päin (ja hostat etanoiden syömät), niin vasta-ajettu nurtsi saa kaiken näyttämään melkeinpä siistiltä :-) Hortensiat ja syysleimut jaksavat vielä kukkia, mutta muuten alkaa olla jo syksyistä.



Ja lopuksi halusin näyttää millaiseen "pikkukaveriin" törmäsimme meidän yläkerran tasanteella. Mies huutaa "tule äkkiä katsomaan millainen kaunokainen täällä on! Suunnilleen tarantulan kokoinen wolfspider!" Minä kammoan hämähäkkejä yli kaiken ja varsinkin nämä valtavan kokoiset vikkeläjalkaiset wolfspiderit saavat minut kirkumaan kauhusta. Sen verran keräsin rohkeutta että uskalsin mennä tarpeeksi lähelle ottamaan tämän kuvan (hämppy muuten näyttää kuvassa pienemmältä kuin luonnossa). Mies sitten ystävällisesti kiikutti monsterin ulos... hyiiiii...

Oikein pirtsakkaa viikon jatkoa teille kaikille!
T. Katja

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hullun kiilto silmissä

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, minulla on aivan kaamea sisustusinto päällä ja kuljen täällä kotona sellainen hullun kiilto silmissä yrittäen keksiä miten saisin helpolla pientä muutosta ja piristystä aikaiseksi.

Olin jo täysin kyllästynyt katselemaan vanhaa kirjasinlodjua joka on roikkunut ruokailuhuoneen seinällä jo vuosia. Ajattelin että joku kaunis peili olisi kiva, mutta ensi hätään pengoimme ullakon kätköistä tämän mieheni mummolta perimämme vanhan maalauksen. Ei tämä "mummotyyli" nyt ihan täysin minun makuuni ole (ja taulu roikkuu vielä hieman liian matalalla), mutta vaihtelu virkistää.


Kynttilänjalat ja kukkaruukku pitäisi vielä laittaa vaihtoon, mutta en ole keksinyt mitä laittaisin niiden tilalle. Jotain yksinkertaista koska tuo itse maalaus kehyksineen on jo niin "krumeluuri". Kenties simppeli sinkkiastia viherkasvin kera? Tuo lampun rimpulakaan ei enää ihan natsaa, joten uuden etsintä olisi edessä. Hullun kiilto silmissä siis jatkuu...


Mummotaulun mies vielä sulatti, mutta pyykkilaudan saapuminen olohuoneeseen aiheutti "pientä" mutinaa ja jupinaa armaan mieheni suunnalta (sanat "rompetta nurkissa" kaikuvat vieläkin korvissa), mutta eipä häntä voi siitä paljoa syyttää ;-) Kait hän on muutamat säälipisteet ansainnut kun joutuu kestämään näitä minun kotkotuksiani.


Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille! Ja uudet lukijat ovat lämpimästi tervetulleita :-)
Terkuin, Katja

torstai 15. elokuuta 2013

Syksyn väriskaalaa

Meidän kotiin on hissukseen saapunut kevyen syksyiset tunnelmat. Tuota vanhaa roosaa on vieläkin, mutta sen seuraksi on saapunut hieman tuollaista munakoisoa (?), joka on minusta tosi herkullinen syysväri. Sanottakoon vielä että minulla on parhaillaan aivan mahdoton sisustusinto päällä ja yritän sitä lievittää tällaisilla pienillä muutoksilla :-)



Hyvää loppuviikkoa teille kaikille!
Terkuin, Katja

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sunnuntain tunnelmia

Ilman sen enempiä höpinöitä hieman tämän sunnuntain tunnelmia. Ulkona on jo melkein syksyiset tunnelmat, joten sisällä voi hyvällä omallatunnolla polttaa kynttilöitä keskellä päivääkin.


Tänään on vuorossa tuota miehen hemmottelua, sillä hänellä on tänään syntymäpäivä :-) Kakkua tämä poropeukalo "keittiöprinsessa" ei ole tosin leiponut, mutta säästyypä nekin kalorit (miehen sanoja mukaillen). Sai hän haluamansa rannekellon lahjaksi, joten on ihan tyytyväinen :-)




Oikein hyvää sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa teille kaikille!
Terkuin, Keittiöprinsessa wannabe

torstai 8. elokuuta 2013

Aurinko hymyilee

Yhden sadepäivän jälkeen aurinko taas jaksaa hymyillä. Nyt on pakko myöntää että vihdoinkin (useamman vuoden jälkeen) olemme saaneet nauttia kunnon kesästä :-) Muutenkin minulla on parhaillaan aika letkeä olo, sillä minulla oli tänään elämäni toinen shiatsu-käsittely ja kyllä teki hyvää :-)


Pääsimme muuten tänään alkuillasta todistamaan ihanaa tapahtumaa. Meillä on tuossa patiolla ollut mustarastaiden pesä, jossa molemmat vanhemmat ovat ahkerasti käyneet ruokkimassa kolmea poikastaan. Alkuillasta ensimmäinen rohkea poikanen lensi pesästä  ja kaksi jäljellä olevaakin jo keikkuvat pesän reunalla melkein valmiina lentoon (tai ainakin pieneen räpellykseen). Valitettavasti nyt ei ole tilanteesta kuvia tarjolla kun kaikki kävi niin nopeasti :-) Minä ja mieheni olemme ylpeitä kuin kummit konsanaan :-)


Eipä tässä muuta tällä kertaa. Kiitokset vielä kommenteistanne edelliseen postaukseen ja uudet lukijat ovat lämpimästi tervetulleita. Aurinkoista loppuviikkoa teille kaikille!
Terkuin, Katja

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Hommat seisoo

Nyt on pakko tunnustaa että alkaa jo pienoinen epätoivo iskeä kun ei meidän remontti- ja tuunushommat etene laisinkaan. Toki YRITIN tänäkin viikonloppuna räpsytellä silmäripsiäni, jotta olisin saanut tuohon mieheen hieman liikettä niiden hommien suhteen. Useimmat projektit kun vaativat hänen työpanostaan; minun käteeni ei kuulema porakoneita ym remonttityökaluja uskalleta antaa (luottoa siis löytyy), enkä tietty tällä hetkellä pystyisikään mitään kunnon remppahommia tekemään. Olen siis täysin mieheni armoilla. Mutta pitänee jatkossa kasvatella räpsyttelytehoja tekoripsien avulla, sillä nämä omat naturellit eivät ole viime aikoina toimineet tarpeeksi tehokkaasti. Ja nalkuttamiseen nyt on AIVAN turha yrittää turvautua :-)


Yläkuvissa hieman lisää pinkkiä/vanhaa roosaa tuolta olohuoneen puolelta. Tykkään paljon tuosta pyöreästä samettityynystä.



Mutta saimme eilen ainakin vaihdettua jo kulahtaneet kesäkukat tuoreempiin tuolla pation puolella.
Eipä tässä muuta tällä kertaa. Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille :-)
Terkuin, Katja


torstai 1. elokuuta 2013

Hiipivä pinkki

Tämän kesän aikana meidän olohuoneeseen on pikkuhiljaa hiipinyt pinkki; väri jota en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Tuli vain jossain vaiheessa sellainen olo että tarvitsen hieman enemmän väriä ympärilleni. Ihan varovasti tätä olen kokeillut, eli tyynyjen, kynttilöiden ja kukkien muodossa. Ja kumma kyllä, mieheni ei ole yhtään valittanut vaan tuntuu melkein tykkäävän :-D Tässä hieman esimakua, jatkoa seuraa myöhemmin.



Näiden kuvien ruusut, kait tuota melko erikoista melkein sinertävää pinkkiä voisi kutsua vanhaksi roosaksi, ovat mielestäni aivan sokerisen suloisia. Löysin ne Haarlemin torilta yhdestä kukkakojusta ja pakkohan niitä oli ostaa.


Meille muuten iski elokuun kunniaksi taas oikein kunnon helteet. Ilma on niin lämmintä ja kostean raskasta että tuolla ulkona on melkein vaikea hengittää. Sanoisin että tuntuu suorastaan trooppiselta ja minä tietty puhkun ja puhisen.

Ja nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikonloppua!
Terkuin, Katja